17.11.2010 г., 10:49 ч.

Награда 

  Поезия » Философска
671 0 1

НАГРАДА

 

Ако не беше болката преляла,

чашата на младостта,

как щях да съм разбрала,

че си е отишла любовта?

 

Ако не беше болката убила -

с нож продупчила сърцето,

как щях да съм открила,

че Любовта е сила -

 

та на Живата вода,

дето болката измива

и възкресява от смъртта?

 

Не може никой да я оцени,

ако не я намери и изстрада,

ако първо не я опетни,

за да го очисти Тя като награда.

© Албена Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??