24.07.2018 г., 0:20 ч.

Нахалост е, принцеси театъра! 

  Поезия » Пейзажна
601 13 29

Препил със вино от глухарчета,
ту плаче юли, ту пък пее.
Надянал вятърът самарчето,
на гръб го носи и се смее.

 

Принцеси свилени – мамулите,
развяват рокли от коприна.
Че юлска песен са дочули те,
и щурчовата окарина.

 

От смях се прекатури вятъра,
коляно в камъче ожули.
Нахалост е, принцеси, театъра!
Във слънцето е влюбен юли...

.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??