5.01.2019 г., 17:41 ч.  

Най-действителна пеперуда 

  Поезия » Любовна
664 2 4

Вероятно от няколко века, но не помня от колко отдавна
все вървя покрай тебе – по спомен, по път и по стръмно.
Все е мека земята – неспасяема, топла, неравна,
а пък ти срещу мен се усмихваш и на ум, и на друма.

 

Щом по някаква тънка случайност запазя пред теб равновесие,
то е явно защото съм стъпнала върху кибритени клечки.
После ти, много ясно, ще видиш тия клечки къде са,
после аз, много ясно, ще видя, че са счупени вече.

 

Ако в себе си крия надълбоко тревожност и страх, 
ще намериш най-точния начин да разсееш страха ми.
После ти ще ми пуснеш Бранденбургски концерти на Бах,
а пък аз ще мълча благодарно. Ще се чува дъхът ми.

 

И сега аз съм тази, която на ум се усмихва,
после слушам Концертите пак и мълча като Буда.
И във този момент съм най-тиха, но пак съм във вихъра.
И във този момент съм една най-действителна пеперуда.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??