9.12.2018 г., 21:29 ч.

Най-добрият подарък 

  Поезия » За деца
785 0 4

НАЙ-ДОБРИЯ ПОДАРЪК

 

Елхичката, когато плаче,

плаче с сълзи от кехлибар,

а до нея е палачът,

стария жесток брадвар.

 

Елхата сякаш проговори

изведнъж, с човешки глас.

-Моля те брадварю мили,

спри, не ме води у вас!

 

Аз съм още много малка

Да порасна остави ме,

лятос ще ти хвърлям сянка,

вятърът ще спирам зиме.

 

И брадварят се замисли.

-Що ми е на мен елха?

Вкъщи нямаме си внуче,

нямаме дори снаха.

 

Отдавна къщата замлъкна,

няма вече детски смях

родата по чужбина хвръкна,

ще иде Коледа  при тях.

 

Мили Боже помогни,

Ти децата ми върни!

-Виж, направих аз добро,

не отсякох  туй дърво.

 

Вечер в къщата самотна

някой на вратата хлопна,

сбра се цялата рода

и настана веселба.

---------------------------------------

Дядо Коледа се трогнал,

на брадваря той помогнал

и добрият  Дядо стар,

му пратил най- големият  дар.

 

Авт. Весо: 9.12.2018г.

© Веселин Христов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледна песен »

17 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти Златна Латинка. Радвам се, че прочете посланието в стихотворението ми. За много хора това не е удобна тема. Весело посрещане на Новата година.
  • Успех и от мене, Художнико!
    Хубаво е, че още има хора, които мислят за Природата!...
  • Ооо, благодаря ти Влади. Исках да покажа и другата гледна точка, без камбанки, звънчета и джуджета. Човекът, за да задоволи егоизма си руши всичко наоколо, а също и природата. Тя ни трябва.....ние не й трябваме. На това трябва да учим децата си!
  • Хубаво е стихотворението ти и получава моята подкрепа за конкурса.
Предложения
: ??:??