2.05.2020 г., 16:54 ч.  

Най - голямата звезда 

  Поезия » За деца
964 5 21

Не намерих онази звезда,

най - голяма и най - всеотдайна.

Дето прави безброй чудеса,

разгадава човешките тайни.

 

По небето безкрайно я търсих,

телескопи, бинокли разпъвах.

Разболях се, на хората втръснах,

в дълбините на мрака потъвах.

 

А нима е тъй близо била,

над чемшира, до родната къща.

Дето мига светулка една

и без дъх мама пак ме прегръща.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??