2.04.2017 г., 22:08 ч.

Най-хубавите истини 

  Поезия » Любовна
307 0 0

                                            НАЙ-ХУБАВИТЕ ИСТИНИ

 

                                       Животът все ни среща с много истини

                                       и всички имат най-различни форми,

                                       а ние учим се да ги приемаме,

                                       години ще отминат и ще можем.

 

                                       За нас са много тъжни тези истини

                                       те свалят бързо усмивките наши,

                                       решили сме че дните тъй са хубави,

                                       наивно мислим си така все още.

 

                                      Аз срещнах теб и ти си също истина,

                                      морето, пурпурният залез огнен,

                                      това че те докосвам то е истина,

                                      че слънчев лъч пронизва парещ пясък.

 

                                      Ти тъй засмяна пред мен сън не е това,

                                      вървиш по пясъка лъчът целува

                                      нозете ти красиви, много истински,

                                      вид тъй омаен има знам животът.

 

                                      И твоите очи са много истински,

                                      потъвам жаден в ирисите нежни,

                                      на всеки убеден съм му е писано

                                      за лятото да знае, с морето да се вижда.

 

                                      Пак птица някоя без бряг била наистина,

                                      от вятъра студен тя бързо е прогонена,

                                      с болка и с надежда е затова пристигнала,

                                      различни истини се срещат в живота ни.

 

                                      Навярно ще се срещам с много истини

                                      и повечето може да са тъжни,

                                      но имам пет и те са най-хубавите истини,

                                      морето, изгрев, залез, лято и тебе мила.

 

                                      07.02.2017     

© Явор спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??