7.07.2023 г., 19:39 ч.

Най-хубавото място след дома 

  Поезия » Друга
150 0 1

Най-хубавото място след дома

 

Има едно вълшебно място в града
и понеже ви обичам, ще разкажа.
Най-хубавото място след дома,
искате ли да ви го покажа?

 

То е специално и докосва душата
носи ни най-дълбоките чувства.
По-красиво от красотата,
събрало в себе си всички изкуства.

 

За света на книгите говоря,
най-неземният от всички светове.
И ако някой твърди друго, ще споря
пред него се прекланят и богове.

 

Библиотеката е този приказен свят
зародил се преди години в Рая.
Пълен с хиляди знания, много богат
след него, по-уютно място, не зная.

 

Когато съм щастлива, ходя там,
когато съм нещастна, също.
А човек почувства ли се някак сам
да му помогне книга е присъщо.

 

Изборът на книги не е лесно нещо
и на помощ идва книжната знахарка.
В моите очи е лицето най-вещо,
лекува с четиво само библиотекарка.

 

Попаднете ли на правилна книга
в най-хубавото място след дома.
Високо в небето това ви издига,
развивате в най-висша форма ума.

 


гр. Ракитово
09.05.2023 г.

© Айлин Мустафа Еврен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??