Пияница, мечтател,
омаян от измислици,
фалшив ласкател
с думи насила изстискани
(и маскиран неприятел)
Това са думите на нечия присъда
но халосни - на съдник куршумите,
изпаднал в заблуда.
Ударника зареди
и прицели се смело!
Гръмко е пред публика
това нелепо дело.
Но не ги карай да чакат,
точно стреляй,
че досега уцели мрака
присъстващ само телом.