16.06.2020 г., 9:09 ч.

Най-прекият маршрут към Бога 

  Поезия » Философска
598 1 0

НАЙ-ПРЕКИЯТ МАРШРУТ КЪМ БОГА

 

Без да обичам миг не мога,

не мога даже и за час.

Обичам всичко, както Бога,

кога изпадна в тих екстаз.

 

Досадно-сивият живот

съвсем безсмислен е тогава,

кога под плаващия свод

безмилостно не се раздаваш.

 

Не ми е нужно друго нищо

в така объркания свят,

че в мен гори любов – огнище,

ме прави истински богат.

 

Да даваш всекиму любов,

е прекият маршрут към Бога,

поех по него и готов

съм да вървя със стъпка строга.

 

Безкористна любов ще сея

и днес, и утре – всеки ден.

Безгрижно, тихо ще живея –

поет, от всичко запленен.

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??