6.10.2010 г., 13:59 ч.

Най-синьото вълшебство 

  Поезия » Друга
1674 0 0

На Петя Дубарова

 

Сплела всички топли слънчеви лъчи

във онези разпиляни и усмихнати коси,

като бяла птица влизаш във душите ни, във нас,

за да ни омаеш с оня чуден и неонов твой Бургас,

 

за да тръпнем мигновено от едноминутното ти лято –

толкоз приказно, игриво, сякаш истински крилато,

за да можем да се гмурнем в дълбините на морето,

за да можем да проникнем в тайните ти на сърцето.

 

Най-синьото вълшебство ти оставяш тук при нас

и открили твой’то детство в морскосиния Бургас,

и запазили частица от неоновия Лунапарк,

ний при тебе се завръщаме да ни омагьосваш пак!

 

05.12.1988 г ,Троян

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??