На Петя Дубарова
Сплела всички топли слънчеви лъчи
във онези разпиляни и усмихнати коси,
като бяла птица влизаш във душите ни, във нас,
за да ни омаеш с оня чуден и неонов твой Бургас,
за да тръпнем мигновено от едноминутното ти лято –
толкоз приказно, игриво, сякаш истински крилато,
за да можем да се гмурнем в дълбините на морето,
за да можем да проникнем в тайните ти на сърцето.
Най-синьото вълшебство ти оставяш тук при нас
и открили твой’то детство в морскосиния Бургас,
и запазили частица от неоновия Лунапарк,
ний при тебе се завръщаме да ни омагьосваш пак!
05.12.1988 г ,Троян
© Мария All rights reserved.