22.06.2023 г., 7:55 ч.  

Най-скъпото 

  Поезия » Философска
467 1 1

Къде се е чуло и видяло да се яде злато и сребро, безценни камъни, печена кокошка да се залива с мед?

                                          Ангел Каралийчев, „Най-скъпото“

 

Посвикнах с тишината

над тревния килим.

Не ми е непозната –

живях живот незрим.

 

Какво в света остава

след сетния ни час?

Богатство, шум и слава?

Без нас. До гроб – без нас.

 

https://www.youtube.com/watch?v=CWDP7MpWvxA

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??