26.10.2017 г., 20:52 ч.

Най-сладката загадка 

  Поезия » За деца
732 0 2

Автор!: Генка Богданова

 

Тe щурчета са  запели,

малки  слънчица изгрели.

Като цветенцата  красиви

са усмивките им мили.

 

Те  са сладки  и мънички

като пъстрокрили птички.

Като пчелички работливи

тичат – весели, бъбриви.

 

Те русалки са  игриви

в морските вълни пенливи.

Пеят, смят  се,  лудуват,

върху пясъка   рисуват.

 

Що е то?

 

Слънчеви лъчи  в небето?

Чистата роса в полето?

Нежни ангели от рая?

Сладка пролетна омая?

 

Те са всичко що обичаме,

рожби мили ги наричаме!

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??