19.06.2024 г., 20:17 ч.

Наковалня или чук 

  Поезия » Друга
44 0 0

От бурите недей се кри.

На тях волята ще устои.

Не бъди трева,

дърво бъди.

А бурята - нека си гърми.

Защо се криеш в миша 

дупка?

Някой казал ти е-Чупка !?

Айде бягай ти оттук!

Трябва да избереш

какво да бъдеш.

Наковалня или чук.

В живота или си наведен,

или прав.

Че живота е с юмрук

корав.

И ако шамар ти зашлеви

и паднеш..

Не чакай.Сам се изправи.

© Живко Делчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??