28.11.2018 г., 22:33 ч.

Налей ми още вино 

  Поезия » Любовна
480 1 0

НАЛЕЙ МИ ОЩЕ ВИНО

 

Това е най красива зима

Заради сън, който днеска имах

Сън, в който ти си с мен

Сега и до край на този век

 

Мрак и светлина

Истина или лъжа?

Какво да избера, не знам

Не искам аз да се събуждам пак

 

В моя къща ти стоиш

С жалост, не с любов

Пронизан твоя поглед

Да бъдеш с мен не си готов

Впрочем как и винаги 

 

Налей ми още вино

Докато те гледам аз

Докато със скали пребрежни

Разбил се кораб мой "Надежда"

 

Налей ми още вино 

Днес мога да се напия

Без тебе знаеш, нищо не върви

От сега и завинаги 

 

Налей ми още вино

Аз утре ще замина

Не мога повече

Да те обичам аз

Глупава ли бях?

 

Спри, не гледай!

Тази унизителна картина

Това пияно, плачещо момиче

 

Утре аз ще съжалявам за това

Че се подчиних 

На болка без борба

 

Ще съжалявам за това

Че ти не ме разбра

Когато аз стоях на колена

И стисках твоята ръка

 

Налей ми още вино

Искам днес да се напия

Защото утре ще замина

Там, където няма тебе

Където хиляди звезди 

Пламват на небето

 

Ще се опитам щастлива

Там да бъда аз

Да забравя всичко

Което беше между нас

 

Но сега, налей ми още вино

Докато аз не заминах...

 

© Alamna Morivi Всички права запазени

С болка, скръб и любов посвещавам тоя стих на Давид Въчев, бъди щастлив. 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??