1.07.2007 г., 12:33 ч.

Намерих го 

  Поезия
603 0 2

Намерих го!

Намерих го в еднообразното си ежедневие,

тогава, когато всичко в мен викаше!

Последен вик за спасение на

вгорчената ми от грижи душа…

Когато в мен обидата бе надделяла,

и, превръщайки се в жива рана,

пареше до болка сърцето ми…

 

Намерих го случайно…

Сякаш спасителен пояс  за удавник,

хвърлен от Високото,

в бурното море на живота.

 

Тогава, когато пред мен стоеше

дилемата да бъда или не

това, което бях, или

дали пък да не се родя отново?

 

Тогава се появи Той и

ми подаде ръка – приятелски.

И каза ми, че трябва повече са се усмихвам…

И да бъда горда!

 

Повярвах му, реших с усмивка утром да се будя,

независима и силна,

защото само така не усещам болката…

Успях!

 

Защото в този объркан свят

просто не можеш да оцелееш,

ако не можеш да устоиш 

първо на себе си, превъзмогвайки болката,

и после на всички останали,

които имат нужда от твоята ръка,

от твоята усмивка, от твоята блага дума…

 

Защото: този забързан и динамичен свят

убива в нас чувствата, и ни превръща

 в роби на собствения ни безразсъдък и алчност…

Защото забравихме, че сме Хора…

 

Защото: подадена ръка в миг на отчаяние

струва повече дори от цяло състояние.

Защото: все пак у нас са останали Чувства,

които дремят някъде и трябва

вече да ги будим! Трябва да успеем!

 

Защото: в противен случай

подлежим на самоунищожение…

А трябва да ни има!

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздрав,Нели!
    Аплодисменти за стиха!!!6 и усмивка за теб от сърце!
  • Браво!
    Браво, Нели!
    Страхотно е!
    Усмихвай се!
    И аз ти подарявам усмивка!
Предложения
: ??:??