22.07.2018 г., 0:26 ч.  

Намерих Те 

  Поезия » Любовна
861 2 2

Лятото с тъгата, мълчалива

Топлите ръце наивно, скрила

Косите ми, разпуснати, смутени

Мечтите ми, отлитнали, стопени.

 

В зениците ми, пътища незнайни

Лутат се, очите ми потайни

Те търсят смисъла от радостта

Отронват по една сълза.

 

Ще търся Теб - в гора с маслини

В поле - зазряващи жита

В скрилата се в мене самота

Ще издълбая името ти на скала.

 

Частиците от пясък ще споя

Мечтите разтопени събера

От небето сила ще сваля

С вълшебен поглед надаря.

 

Очите ти, ще бъдат с цвят на песен

Дори ще те наричам есен

Ще бъдеш весел и небрежен

Ще те сътворя, най-истински и нежен.

 

Намерих Те - В сънищата блудни

Ох! Колко тежко е да бъдем будни!

Намерих Те - И стъпките ти горди, леки

Направиха до мен пътеки!

 

 

 

© Мария Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??