10.09.2007 г., 11:30 ч.

Напомняш ми... 

  Поезия
819 0 13

Напомняш ми за болката след залеза,
за тъмнината, плашеща ме нощем,
сковала сетивата ми в парализа,
с вкус на болни страхове и още нещо.



Предвкусвам пак неистово желание,
да крещя, а глас да не ми стига
и да чувам своето ехо в мълчание
втренчено, кънтящо - без дори да мига.



А съвестта ти спи безплатен сън,
от понятия лишен - за утре и за днес,
в душата ти е тихо, а гърми навън,
с безпристрастност и без интерес.



Напомняш ми за песен на разсъмване,
с неизпяти ноти, с недописан край,
в утрото на греховете ни осъмваме -
в Ад от страсти, но в Безбожен Рай.

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??