Напролет...
Тъгуват ли очите ти, несретнице,
когато тази пролет влезе в твоя дом?
Резливо е виното за самотници.
От есен е. От друг сезон.
В съня пътеките от истина
попиват стъпките ти в самота.
Най-трудно е преди да свърши зимата.
Най-тъмно е във края на нощта.
Ще ми покажеш ли писмата ненаписани,
които да крещят от тишина?
И хлябът, и нощта са клисави.
И тъжна е напролет песента.
Навярно тази песен е последната
и пролетта тъгува всеки стон.
На прага са сълзите и надеждата.
Open your heart, I'm coming home.*
05.05.2013
Венцислав Янакиев
*изречението е от pink floyd
© Венцислав Янакиев Всички права запазени