12 may 2013, 16:26

Напролет... 

  Poesía
1181 0 15

                        Напролет...

 

Тъгуват ли очите ти, несретнице,

когато тази пролет влезе в твоя дом?

Резливо е виното за самотници.

От есен е. От друг сезон.

 

В съня пътеките от истина

попиват стъпките ти в самота.

Най-трудно е преди да свърши зимата.

Най-тъмно е във края на нощта.

 

Ще ми покажеш ли писмата ненаписани,

които да крещят от тишина?

И хлябът, и нощта са клисави.

И тъжна е напролет песента.

 

Навярно тази песен е последната

и пролетта тъгува всеки стон.

На прага са сълзите и надеждата.

Open your heart, I'm coming home.*

                      05.05.2013

               Венцислав Янакиев

 

*изречението е от pink floyd

© Венцислав Янакиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??