11.06.2008 г., 15:06 ч.

Нарисувай я грозна 

  Поезия
663 0 5

Срам я е, Господи, страх я е,

че хубост има неверна,

грешна хубост, Боже, неземна...

Че в чужди сатени отива,

от други устни отпива!

 

Художнико, нарисувай я грозна!

Така ще видят душата и черна.

Художнико, нарисувай я грозна!

Така да затрия хубостта и неверна.

Да видят всички, да знаят,

че аз си отивам заради нея

и горещо всички да молят,

че тя да ме моли не смее.

 

Срам я е, Господи, страх я е,

че красота има да носи отровна,

красота грозна отвътре, злокобна,

която другиму кара да плаче

и непростени грехове до гроб да влачи.

© Гихйх Фхлкйхо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??