11.04.2006 г., 1:07 ч.

НАРОД 

  Поезия
533 0 0
Аз не вярвам нейде да има
народ тъй борбен, тъй смел.
Народ от болката сили да взима,
до края да следва своята цел.

Народе, с Твоя дух непреклонен,
пет века глава не склони.
Не остана безмълвен, глух и безволен
бори се много и врага ти сломи.

На колене никога не падна.
С робството не се примири.
Силата ти не отслабна,
за унижения и мъки отмъсти.

И победител бе, бе и побеждаван,
усети и падение и слава.
Единен бе, но бе и разпродаван,
научи се да мрази и прощава.

Прекланям се пред смелостта ти.
На духът ти аз се възхищавам.
Смело защитавам гордостта ти
и опитвам всичко да преодолявам.

Посветено на всички БЪЛГАРИ!

© Хриси Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??