7.04.2012 г., 22:51 ч.

Народ, отдаден на концесия (България - не, не само спомен - 2) 

  Поезия » Гражданска
1194 0 0

Родината за мен е пролет -
в родопско разцъфтяло село
и Райските скали - отколе
небетата подпрели с чело....

Но днес Родината е гето,
и куп корпоративни килъри
я изкупуват на парчета,
под натиска на лейди Хилъри.

Тъй "Дънди Прешъс" копат злато 
и тровят с цианид водата ни;
"ШВЕРОН" пък - искат да ни фракат...
Та газ да текнел от чешмата ни.

България ми е Родина,
но са я яхнали лобисти,
продажни, ненаситни свини
 и задокеански терористи.

Набутват ни в Ирак и в АКТА, 
изобщо без да са ни питали -
концесионери поробители
и куп министри корумпирани - 

"Отличници" от Йеил и Харвард, 

двулично ръсят обещания
и със Народа ни се гаврят,

продавайки ни на душманите...



Но нàрода търпи... До време!
Мърмори, псува... Дорде вземе
мотики, брадви и лопати
и се надигне за Земята си!

Премиер, или продажна твар-
не си ни нито Бог, ни цар,
и скоро ще се пържиш в ада,
заедно със Уорлик - лешояда!

© Кирил Ценев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??