Наздраве, приятелю верен!
Напълни чашите с онуй - неизбежното,
което все се крие зад някой от ъглите.
Пий, приятелю верен,
от онуй - парещото безмълвното,
с което е пълно догоре сърцето ми.
Приятелю верен,
не пей за предатели -
тяхната маса е тясна за писъци,
техните чаши са пълни със захаросани помисли.
Петък е...
Отпусни си кесията!
Петък е...
Ден за разбиране...
На пълните чаши
и верните предатели...
© Полина Всички права запазени