22.11.2011 г., 20:59 ч.

Наш'то село влезе у световна криза 

  Поезия » Хумористична
571 0 6

Наш'то село влезе у световна криза,

от която, знай се, трудно се излиза!

Цели трийсет годин все сме у трънако!

Ама сме си арно... Че у оремако

вчера кмето каза: "ГЕРБ ше ви оправи!"

 

Кат' се размучаа гладни селски крави,

блейная овчици, кучета лавнаа,

патки и кокошки вред се разбегаа!

И настана, божкеее, една суматоха,

както кога попо влезна у метоха!

 

Викам на комшията: "А кажи, Асене,

де ни е кирията?! На кого му дреме?!

Газиме у бучките, мааме с копачи,

всите останааме най-прости орачи!

А, без назе, нейде губи се парата...?!

 

Лесно се харчосва малката ни плата!

Ама си търпиме, щото сме си прости!

Даже Господ горе неще ни на гости...

Що сме Му... орачи – облаци да сеят?!

По-добре да пият, че да Му попеят!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??