21.01.2015 г., 7:52 ч.

Научи ме 

  Поезия
484 0 1

научи ме да не чувствам,

да не търся,

да не се нуждая никак

от любов.

 

научи ме да не вярвам

чак до глупост

на всеки срещнат

в този свят суров.

 

научи ме как

да изградя

за сърцето си

желязна клетка –

 

да не давам

никому ключа,

да обичам

ако само е на сметка.

 

научи ме да се крия

зад стени

и сърцето

да превърна в лед.

 

научи ме да живея

както теб,

да съм нещастна

колкото си ти.

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това не се научава, човек просто се ражда такъв! Хубав стих!
Предложения
: ??:??