14.05.2016 г., 22:56 ч.

Наздраве +18 

  Поезия » Друга
394 1 3

Наздраве + 18

( акростих )

 

Щастие събирано в шепи...

Една истинска, тъжна сълза.

 

Пътища... Избродени пътеки,

И една умираща мечта.

Ято черни гарвани долита,

 

Раните по мен кълве,

А душата ми - от кръв пропита,

Коли мойте грехове!

Истната ми играе покер.

Явно бива я в това.

 

Естеството на играта,

Безусловно е лъжа!

Алинеята в закона

Лицемерно ме осъжда.

 

Съдията - като крал от трона,

Ъглова килия ми присъжда.

Малкото дете във мене,

 

Моли да му купя влакче,

Униформа на военен,

 

Милка - детско шоколадче.

А животът ме прегръща.

Мисли ме за свой приятел,

Алфата на мойта същност,

Тъжното на любовта ми...

А какво е всъщност?

 

Емил Стоянов

14.05.2016г

 

 

 

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??