28.06.2005 г., 23:55 ч.

Наздравица 

  Поезия
1552 0 1

 

Да си кажем НАЗДРАВЕ

 

 

Наздраве за Здравето дето Господ ни дава

Наздраве за всички Отрови, които ни радват

(и по малко от нашето здраве отпиват...)

Наздраве за Любовта дето идва и заминава
(мечтана като пролетен цвят)

Наздраве за тази сляпа Надежда дето остава
(закована като гвоздей в очите ни)

Наздраве за чудните Спомени дето тъпчат душите ни
(като мръсните дрехи пералнята)

Наздраве за самотните Мигове, които сами си избираме
(и мазохистично им се наслаждаваме)

Наздраве за Лъжите дето смело изричаме
(и после се обвиняваме)

Наздраве за Истините, които премълчаваме
(и за тези дето неосъзнаваме)

Наздраве за Доверието, което си нямаме
(в нас, а все го искаме от някой друг)

Наздраве за Приятелството, което предаваме
(като клошарите вторични суровини)

Наздраве за Пътя, по който вървим
(и за този който неизвървяваме)

Наздраве за Пътеките подминавани
(и за тези кръстовища на които ни среща ефекта на пеперудата)

Наздраве за Погледа ослепял
(в хаотичното лутане)

Наздраве за сладката Страст
(трепереща върху клепачите)

Наздраве за мъдрата Утрин
(протягаща се в чашата кафе)

Наздраве за кратката Нощ
(съблякла своите копнения в празното легло)

Наздраве за тъжният Ден,

който трепери в ръцете ни като смачкан транспортен билет

 

за този дето трепери като кристал в очите,

за този дето цъфти в гърдите,

за този дето мълчи, когато го питаме

и отговаря от никой не питан...

За този живот  дето избираме и за този който продаваме

За този, който търсиме и за този, за който ослепяваме

Наздраве за тези Хора, които

не откриват себе си сред подредения живот

Наздраве и за тези дето все търсят себе си

неосъзнали, че са се открили...
Наздраве за Мъдростта в книгите
(и липсата й между хората)
Наздраве за Щастието
(дето искаме от всичко покрай нас
превърнали съзнанието си в затвор за него)
За Щастието като отношение
а не като усещане

Наздраве за Свободата ,

която неоткриваме, зощото всъщност притежаваме

Наздраве да си кажем Биричке

(за това, че си седиме двете и се поздравяваме

защото поздравления от други няма да получим)

Наздраве за твоето пиянство по рождение

За моето – пътешествие към Нищото...

 

 

© Кая Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??