Наздравица
(За тази обич...)
http://www.vbox7.com/play:a5c33da7
Наздравица ще вдигна.
Кървава.
Във чашите ни греят
рубинени сълзи.
За тази обич пие се
до съмнало.
И знам – не съм ти първата.
Не си ми пръв и ти.
За тази обич пее се.
Че е последната.
И сухи са страните
от изплакани
копнежи.
Че тя е тази, дето
изпревари времето.
И сложи ми в очите
блясък и
надежда.
Че нея късахме
със тебе на парчета,
уплашени,
че пак
ще се порежем.
Крещяхме я
високо.
Но и нежно.
Стократно по-високо
полетели.
Заради тази обич
в лудостта си
онемяхме.
Изглеждат думите
така протрити...
За нея с теб
ще паднем
и ще станем –
с това „обичам те”,
притихнало в душите ни.
© Елмира Митева Всички права запазени