15.10.2009 г., 11:41 ч.

Не беше полет 

  Поезия
814 0 17

 

 

 

Не беше полет,
беше гръм.
Предшестващ буря.
А после заваляха самолети,
измерващи секундите,
маршрутите от теб до мен.
Светкавици раздраха времето.
А беше ориентир,
компас с посоки.
Объркаха и слънцето.
Гримирано с воали,
лакирано с безцветен дъжд.
Седи. И люпи семки
пред кръгъл телевизор.
Да имаше поне диван.
Да не виси.
От чакането почва да му писва.
Пореден гръм и
полет без успех.
А някак си не ми и пука,
нали минават още самолети.
За мен е адски хубав ден.

 

 

 

© Ол Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??