17.05.2009 г., 0:45 ч.

Не беше ти 

  Поезия » Любовна
669 0 1

Ти дойде и си отиде

така нечакан и неканен

и в мига, когато те обикнах,

избяга, сякаш бе опарен.

А вярвах в теб и в доброто твое,

протегнах ти невинно бледа ръка,

поисках да не си отровен

и в теб да грейне пролетта!

Повярвах искрено в твойто разкаяние,

опитах да опростя съвсем на сляпо греховете ти,

от всяка маса бърно гонене,

на моя стол провикнах ти - ела!

До болка вярвах, че си друг,

че има в тебе какпка истина,

че не си такъв, какъвто всъщност си,

надявах се в това аз да не се убедя.

Помислих, че съм олтар

на твойто кратко разкаяние,

а всъщност съм била в капан,

в лапите твои тъй грешни.

Днес те няма, замина си,

и дума не обели, даже сбогом,

благодаря, че върна ме с шамар,

не човек, разбрах, че демон си!

© Ирена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ужасно е когато разберем, че човека, който обичаме и си мислим, че познаваме, всъщност е съвсем друг.... 6тица от мен =)
Предложения
: ??:??