30.12.2011 г., 18:32 ч.

Не бях добра през цялата година 

  Поезия
710 0 3

Не бях добра през цялата година,
капризна бях и даже малко зла,

не исках в огледалото да видя

блестящите очи на Любовта.

Отварях бездни, стъпвах все накриво,

замервах с камък всички тишини,

не взех от теб ни огън, ни огниво.

Не взех, но и не дадох ти. Прости! 


Не бях добра през цялата година,

добрият старец знаеше това,

затуй на Бъдни вечер през комина

не влезе Дядо Коледа, а аз

стоя и още чакам, мигар види,

че в мен живее Коледният дух,

че малкото момиче си отиде,

но още чака своя Мечо Пух.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??