1.04.2018 г., 21:27 ч.

Не е лечима любовта... 

  Поезия » Любовна
475 4 3

Не е лечима любовта...

 

Не е лечима, зная, любовта,

тя вътре в теб остава чак до края,

а после преминава и отвъд,

по стълбичката, водеща към рая.

 

Гори те до последния ти дъх,

разкъсва те на хиляди парчета,

изкачва те до своя звезден връх,

разпръсва те над вятърни морета.

 

Играе с теб на някакви игри,

във нощите те кара да пулсираш,

усещаш ли я, лекичко трепти,

копнежите си вътре в нея скриваш.

 

Тя шепне думи в профил и в анфас,

в душата ти изгражда все посоки,

преплита се със нежния ти глас,

застива във очите ти дълбоки.

 

Остава вечен път и светлина,

една надежда в костите попила,

тя е висока тайнствена врата,

зад себе си безвремието скрила.

 

В сърцето ти живее любовта,

облечена във вяра и надежда,

а нейната магическа съдба

към други измерения отвежда.

 

31.03.2018г.

Елица

© Елица Георгиева Всички права запазени

Willie Nelson - A Woman's Love

https://youtu.be/8EmVfVuan3c

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Вики, Алекс, пожелавам ви винаги да бъдете споделени в любовта!
    Благодаря ви сърдечно за хубавите коментари!
    Извинете ме за малко късната реакция!
  • Много е хубаво, Мел! Ех, тая любов, тая любов!... Що нещо е изписано за нея... Сигурно ако се събере ще затрупа планетата
  • Една болест, от която никой не иска да се лекува
Предложения
: ??:??