12.01.2011 г., 14:48 ч.

Не искам 

  Поезия » Философска
525 0 2

Не искам да разкриваш

                         своите тайни.

Искам да разкриеш

                                     моите.

За да ми ги разкажеш.

 

Не искам огърлица

                             от сапфири.

Искам с камъни скъпи

да замеря момичето

                                    в сянка,

за да си спомни прегръдката

                       на ново начало.

 

 

Не искам дарове,

                           думи големи.  

В средата на нищото

искам да спипам,

                                   залисан,

букета от рози,

                                   отписан.

 

Не искам

                  планирано щастие.

Искам да чувам

                                 тишината.

Тя умее да ражда

                             нови слънца.

И да чака.

Да се завърна.

 

 

 

 

 

© Калина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не искам
    планирано щастие.
    Искам да чувам
    тишината.
    Тя умее да ражда
    нови слънца.
    И да чака.
    Да се завърна.

    Пракрасно ми е тук, като в люлка с книга, която ме намира в точния момент! Радвам се,че те открих!
  • Не искам
    планирано щастие.
    Искам да чувам
    тишината.

    Сърдечно и истинско-Благодаря ти!*
Предложения
: ??:??