2.05.2008 г., 10:03 ч.

Не искам да сънувам 

  Поезия » Любовна
805 0 5

Юрганът нещо ме боде,
сама съм - времето ме стяга.
Проклета да е тази нощ,
когато и сънят ми бяга.


Звездите ми гнездят в очите,
ако заспя, не искам да сънувам,
защото в ирисите ми искрите
ще пламнат в огън и ще затанцуват.

Кошмар ще стане, в болка ще се мятам
и във страха си бедствено ще плувам.
Изтръгнати сърца по пътя ще пресмятам.
Ще се стопя... Не искам да сънувам!

Изпивам тъмнината без остатък
и страшен филм умът ми нарисува.
Как да заспя във сън дори най-кратък,
когато другата пред тебе днес танцува?

© Дешка Люцканова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??