18.10.2020 г., 17:49 ч.  

...не искат ни и в лудница - поетите... 

  Поезия » Хумористична
239 3 10

На Юри, Дени и...:)

 

Кой луд, е кой побъркан,кой отнесен
и кой на луд се прави,  много лукаво.
Да вземем да се преброим, наесен -
в индианска нишка - право към Карлуково.

 

За жълти книжки, зрели като тикви,
на мен ще връчат скоро май и знамето.
Е малко трудно, зная, но се свиква,
да те потупват призраци по рамото.

 

Звезди да виждаш и по икиндия
да хващаш извънземните с антената.
И след поредното : Не, аз не пия!
Да оправдаваш лудостта с мигрената.

 

А малко са местата, та дружина,
да бързаме, да вземем незаетите...
Ноо, някакъв нормален път ни мина,
не искат ни и в лудница - поетите...

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??