30.05.2010 г., 8:43 ч.

Не изпускай мига! 

  Поезия » Друга
700 0 9
Не изпускай мига, а стани -
на бялата птица ти отвори!
Трепета на утринта съзри
и върху лист го отрази!
 
Съвършенството търси -
напук на хаоса
и на световните беди!
Не, не изпускай мига,
а Боже дихание
пак долови!
 
Крехка надежда,
любов,
светлина,
докоснат ли те -
протегни им ръка!
Знание,
мисъл,
идея една, 

стигнат ли те -
не изпускай мига!

© Росица Танчева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??