10.08.2009 г., 11:35 ч.

Не камъни, а цели скали 

  Поезия » Друга
588 0 10

Тази вечер сънувах река
и те гледах как искаш да минеш
посред бързея с тежък колан
и на него - скали като вимета.

 

Тази вечер сънувах дърво.
Край реката протягаше клони.
Ти ръка му подаде - защо?
Не разбрах то защо те прогони.

 

И простенах в просъница аз -
"Откачи го колана!" - си казах.
Няма как. Не скали. Патрондаш
с премълчени вини те е хванал.

 

 

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??