16.12.2007 г., 13:02 ч.

Не ме карай да обичам 

  Поезия » Любовна
983 1 2

Отвътре чувстваш ли как те притежавам?
Бягай - аз те имам!
Тичай, тичай, защото аз продължавам!
И ще продължавам да те искам!

Махай се от нещата, които с мен те свързват.
Например като любов!
Чувствата ми те претърсват!
Бягай, ако ме лъжеш и не си готов!

Засрами се! Трябва да тръгваш!
Няма начин! После не мога да те загубя!
Помисли си - нима не прибързваш?
Ти познаваш мен и моята любов, с която може би ще те погубя!

Като своя живот аз те вкусвам.
Остави ме да спя нощ и ден!
Тръгвай! Надявам се... не те прекъсвам!?
Откъсвай се от мен!

Какво ти става? Аз се кълна...
... сега аз от теб бягам!
Не, няма да се спра!
Няма да си позволя отново да пострадам!

Тази отровна любов ще те убие!
Момче, ще те отрови!
Познавам я, тя в мен се крие!
Тя ще те пороби!

Ще убие всичко, което може да се вземе!
Вземи моя поглед и... Боже! Дано стигне!
Аз те моля... Аз съм тежко бреме,
буря, която не може да премине!

Аз съм любов заразена!
Не си мисли, че ме искаш!
Господи, момче, застанал си на предела!
Спри от сърцето ми любов да си изстискваш!

Не искай от мен да съм мен!
Нещата са ясни и правилни!
Не искам да си в плен!
Защото при мен чувствата не са поканени!

Не си ли уморен
да мислиш, че любовта е да се молиш?
Не си ли малко притеснен?
Все си мислиш, че болката и страха в мене ще пребориш!

Съжалявам, защото те обичам.
Познаваме се от дълго време!
Познаваш ме добре! Не искам на себе си да те обричам!
Не сме от едно тесто и семе!

Какво ти става? Казах ти да бягаш!
Аз съм зараза, която убива!
Спри да ми се обзалагаш!
Не слушай любовта, тя само спира!

Не ме докосвай, моля те!
Не мога да седя и да устоя на твоя допир!
Не ме търси, мразя те!
Мразя, че ме караш да изпитвам любовен порив!

Любовта си, моля те, смени!
Момче, ще те убия! Боже, ако можех, щях да го направя!
НЕ ме карай да те обичам, престани!
Страх ме е! Не искай любовта си да представя!

И сега аз бягам... Кълна се!
Май ти ще ме убиеш, защото ме правиш слаба!
Отслабваш щита ми, замисли се
каква съм и дали мога да престана!

© Милена Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??