19.07.2019 г., 18:13 ч.

Не ме обикваха... 

  Поезия » Друга
1040 6 6

Не ме обикваха сезоните.
Отглеждах във саксии светлината си.
От дланите ми всеки ден се ронеха
хартиени слънца и звезден вятър.

 

Не ме обикваше и времето,
което търпеливо с пръсти сресвах.
И много често се събуждах бременна
със недоносени мечти и песни.

 

Не ме обикна даже океанът.
А вярвах в стоицизма на коралите
и ставах всяка сутрин страшно рано
да взема в шепи слънцето разпалено.

 

Не ме обикнаха дърветата, когато
пригалвах тръпно кожите им груби.
Ала в утробата си някой ден земята
ще ме прегърне и ще ме долюби.

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??