Не мислете за мен... Аз отдавна воювам.
Да, така е - моят живот е война...
Тъкмо ще проверя, дали все още струвам.
Но не мисля за смърт, а за нежна жена.
Не тъжете за мен. Мой приятел е мечът...
Ала няма днес да ме вземе смъртта.
Не, не вярвам. И не мисля, че съм обречен.
Моят огън сега ще прогони нощта.
Не замлъквайте в мен. Аз в сърцето ви нося -
както нося през рамо колчан със стрели.
Аз воювам... И изобщо не задавам въпроси.
Но очаквам Всемирът да ви сътвори.
Помолете се с мен - със вълшебна молитва.
И помнете - че аз съм винаги с вас.
И споено от Бог е това наше единство -
до последния миг. До последния час.
© Стефан Янев Всички права запазени
Адаш, благодаря!