Jul 17, 2014, 12:51 AM

Не мислете за мен 

  Poetry
430 0 1

Не мислете за мен... Аз отдавна воювам.

Да, така е - моят живот е война...

Тъкмо ще проверя, дали все още струвам.

Но не мисля за смърт, а за нежна жена.

 

Не тъжете за мен. Мой приятел е мечът...

Ала няма днес да ме вземе смъртта.

Не, не вярвам. И не мисля, че съм обречен.

Моят огън сега ще прогони нощта.

 

Не замлъквайте в мен. Аз в сърцето ви нося -

както нося през рамо колчан със стрели.

Аз воювам...  И изобщо не задавам въпроси. 

Но очаквам Всемирът да ви сътвори.

 

Помолете се с мен - със вълшебна молитва.

И помнете - че аз съм винаги с вас.

И споено от Бог е това наше единство -

до последния миг. До последния час.

 

 

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Идеята ми я даде едно стихотворение на Ясен Ведрин.
    Адаш, благодаря!
Random works
: ??:??