13.07.2007 г., 17:47 ч.

НЕ МОГА 

  Поезия
641 0 3
                    НЕ МОГА

Не мога като стара непотребна дреха

от себе си да хвърля любовта.

Да я оставя като рицарски доспехи,

да сбира паяжини във прахта.


Или като изтъркана от употреба чанта,

събирала и болки, и мечти,

да я запратя нейде на тавана,

в очакване да се завърнеш ти.


Не мога като чифт износени обувки -

удобни, но ужасно де-моде,

да я даря на някой беден скитник,

да и се радва още някой ден поне.


В сърцето ми, привикнало до смърт на болка,

е срастнала, и няма как оттам

да я изтръгна. Не, това не мога!

Аз имам само нея в този свят голям!

08.04.2006

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не се разделяй никога със любовта!Дръж здраво,като куче-мръвка!Ако разбираш ,че живот е тя...ще крачиш по пътеката и, с нежна стъпка. =)
  • Чудесно пишеш!
    Много ми харесва!
    Поздрави сърдечни!
  • Много хубав стих, Нуше!
    Дано успееш да премахнеш болката,
    за да остане само любовта!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??