8.01.2010 г., 22:44 ч.

Не мога да намеря точни думи 

  Поезия » Друга
1482 0 31

Не мога да намеря точни думи.

Внезапно наводнение в пустиня -

е този ден, след който нямам сили

в най-тъжната любов да те откривам.

 

Внезапен гръм в напукана самотност.

Виж, стъпките ти спомнят си дъжда.

Ръцете ми, усмивката ми също

и пъзелът, във който ти редя

 

красивите ни стъклени целувки.

И само ако можех да ти кажа

как искам да съм слънцето, домът ти

и улиците, плочките, паважът...

 

Но как да си намеря късче смисъл?!

В безкрайни лабиринти се оплитам.

Навярно се опитвам да те имам -

най-истински, преди да си отминал...

 

Не мога да намеря точни думи.

Но още дишам, спомняйки гласа ти.

И някаква надежда съм си скрила

в палтото на пулсиращата зима...

 

© Ем Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??