"Душите не се чупят. Те отскачат." Дийпак Чопра
Не можеш да ми счупиш душата.
Тя като топка отскача.
Искаш да я направиш саката,
но не е лека тая задача -
да я потъпчеш и вържеш,
да я премажеш и сплескаш.
С думи-ножове я стържеш
в една полудяла гротеска.
Тя не е ваза кристална.
Корава е - не се разбива.
Упорит си маниакално,
а тя си е същата - жива.
Търпеливо те чака да свършиш
с нея мача по бейзбол и ръгби.
Не, не можеш да я прекършиш!
Затова най-добре... си тръгвай.
© Нина Чилиянска Всички права запазени
Поздрави,Нинче!