12.11.2010 г., 0:06 ч.

Не обичай мен 

  Поезия » Философска
611 0 8

Не обичай мен


Не можеш да ме разбереш.
Tи не разбираш живота.
Свикнал си на лесното
живуркане по Земята.

Няма  да  разбереш, ако
не обуеш обувките ми
и се разходиш с тях по света.
Чак тогава ще се научиш

да не обичаш мен - а живота.
Аз съм в него, там някъде, някоя
и ще дойда самичка до теб,
както идва мечтана гостенка...

Не обичай мен, не обичай себе си,
а обичай  най-много живота.
Ние сме само негови гости.


Lidis
08.11.2010

© Лидия Сиркавара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??