27.10.2016 г., 11:16 ч.

Не отваряй врата, която не можеш да затвориш... 

  Поезия
359 1 0

Не отваряй врата, която не можеш да затвориш...

 

Врата, но не е като всички други,

така примамлива и обещаваща път към рая..

Врата, която истинска е, но залъгва,

зад нея е скрита най-прекрасната стая...

 

И имаш право само веднъж да я отвориш,

а знаеш всичко на този свят има цена,

разумът те спира, а сърцето ти говори,

не иска да умре без да види тази красота...

 

Отваряш я и ето всичко е прекрасно,

най-хубавите дни в живота ти са в тази стая,

изгаряш от щастие, смееш се гласно,

но изобщо не помисли, че все някога идва края...

 

И че от стаята на мечтите ти ще трябва да си тръгнеш

и да забравиш всичко хубаво и истинско видяно там,

не може да вземеш нищо, нито да се обърнеш,

а ще се върнеш ли някога отново в нея – не знам...

 

И цял живот живота си ти ще сравняваш,

с тези чудни дни прекарани зад тази врата,

Ще те боли, ще страдаш и ще се надяваш

и животът ти ще мине в това...

 

Отворил я веднъж, не може нищо повече да сториш,

оставаш роб на спомена, на болката и любовта,

Затова не отваряй врата, която не може да затвориш,

защото завинаги залоства ти сърцето и ума...

 

28.07.2016

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??