21.10.2011 г., 19:53 ч.

Не плача 

  Поезия
824 0 6

Все чакате да си склоня главата

и да покажа мокрите клепачи.

Ще видите единствено сълзата,

когато ме разсмивате. Не плача.

Поне пред вас – сълзите са свещени.

Те, истинските, винаги са тайни.

А другите – които са внушени

от длъжна съпричастност - са безкрайни.

Но аз не ги познавам, те са болка,

която друг все трябва да изпие.

Така че аз си зная само колко

сълзи във нощите безсънни трия.

А с вас споделям само смях и чаши –

умение е болката да скриваш.

В живота ми едно само ме плаши –

дано, Любов, не видя как умираш.

© Мартин Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??