21.05.2006 г., 11:16 ч.

Не плачи!Не тъжи! 

  Поезия
853 0 5
  • Не плачи! Не тъжи!
    Сълзите след себе си носят сълзи.
    Тъгата  е като небе, което е мрачно.
    Вятърът прогонва  тъмните облаци,
    грейва слънце и става светло.
    Не тъжи! Погледни в огледалото
    и се усмихни! Без сълзи
    красив е животът, нали!
    Пречистващи били,
    вятър работа, само беди.
    По лицето оставят следи
    от сенки и бръчици.
    А усмивката дава крила,
    когато не е от суета.
    В усмивката се ражда деня
    и нежноста в нея се сгушва.
    Усмивката е като съня,
    в който болката тихо заспива.
    Пред огледалото пак съм сама.
    Повтарям си, че съм щастлива.
    Ако 40 пъти го изрека,
    ще се превърне във истина.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??