1.04.2022 г., 15:19 ч.

Не пролет, а любов си, април! 

  Поезия » Пейзажна
593 0 3

Хлапашки вятърът флиртува

в напъпилите ябълкови клони,

опил се от зеленина танцува

в сянката на стройните тополи.

 

Сякаш плуват в небесния вир                     

птиците, пролетно влюбени.

Виж, полита пак през април

любовта на криле пеперудени!

 

Изсипва в синеоките утрини

сам Бог акварелите цветни.

И преливат в залези теменужени

мечтание и люлякови песни.

 

Този месец вълнуващ, красив

с цвета на черешите диви       

преражда прозата във стих,

пулсират  копнежите в рими.

 

Не пролет, а любов си, април!

Закълни се пред олтара небесен,

че на всеки от сърце би дарил

малко лудост, и младост, и песен!

 

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??